Diyet Yapmadan Zayıflamanın 8 Yöntemi

DİYET YAPMADAN ZAYIFLAMA İÇİN 8 YÖNTEM

Diyet Yapmadan Zayıflama Mümkün mü?

“Sürekli diyetteyim, artık çok sıkıldım, bu işin kolay bir yolu yok mu? Diyet, diyet nereye kadar? Ölene kadar mı diyet yapacağım?” dediğinizi duyar gibiyim. Endişelenmenize gerek yok. Küçük ve doğru seçimler yaparak hem kilolarınızdan kurtulabilir hem de daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz. İşte size basit ve diyet yapmadan zayıflama / kilo verme sağlatacak ipuçları…

 

1 – Kendinizi Motive Edin

Diyet yapmadan zayıflama için ilk basamak; eski bir elbiseyi veya fotoğrafı her zaman görebileceğiniz bir yere asmak, başarılarınızı minik ödüllerle kutlamak, gerçekçi ve ölçülebilir hedefler koymaktır. Bu çok önemlidir. Belki de hep aynı kalori kısıtlamalarını ve kolay yolları deneyerek kilo vermeye çalıştınız ama doğru olan asıl şey, kişiye özel diyetlerle sabırlı bir şekilde yaşam tarzı değişikliği yapmaktır. Bu yüzden öncelikle iradenizi güçlendirmek için kendinize ulaşılabilir ve gerçekçi hedefler koyun ve asla hedefine ulaşmadan pes etmeyin.

 

2 – Hayatınıza Daha Fazla Sebze Ekleyin

Sebzeler yüksek lif ve su içeriği ile sizi daha az kaloriyle doyurur. Tabağınızın yarısını sebzeler doldursun; bunlar haşlanmış, buharda, sote veya fırında gibi pişmiş sebzeler de olabilir, çiğ salatalar da olabilir. Eğlenceli tariflerle bunu hayat tarzı haline getirirseniz hem sürdürülebilir kilo verirsiniz hem de daha kolay ve gerçekçi bir çözüme ulaşırsınız.

 

3 – Porsiyonlarınızı Küçültün

Evde kullandığınız tabak, bardak gibi kapların boyutlarını küçülterek yiyecek ve içecekleriniz aynı bile kalsa kalori tasarrufuna gidersiniz. Çoğu zaman yedikleriniz değil yüksek kalorili, mideyi şişiren ya da boş kaloriler fark etmeden kilo almamıza neden olur ve iştahımızı kontrolden çıkarır. Bundan dolayı sıvılardan gelen kaloriyi azaltmak adına geniş bardak yerine uzun ince olanları tercih edin. Böylece kola, meyve suyu, alkol ve diğer şekerli içecekleri %25-30 daha az içersiniz. Ya da yemek tabaklarınızı küçülterek otomatik olarak daha az yemek yer, günde 100-200 kalori daha az alır ve farkına bile varmazsınız.

 

4 – Doğru Karbonhidratları Tüketin

Karbonhidratları hayatınızdan çıkarmak yerine kontrollü olarak doğru kaynaklardan beslenin; Tam tahılları hayatınıza dahil edin; beyaz ekmek, pirinç ve makarna yerine atalık tohumlarından elde edilen ekşi mayalı ekmekler, kahverengi pirinç, karabuğday, kinoa, yulaf ve esmer ekmeği hayatınıza sokarak gizli kilo verme stratejisi elde edebilirsiniz. Mümkünse bunlar hiçbir zaman ana yemekleriniz olmasın ve ölçülü bir şekilde kullanın.

 

5 – Yemek Yeme Süresine Dikkat Edin

Yedikleriniz kadar yemek yeme süreniz ve şekli de önemli; sakin bir ortamda sadece yemek yemeğe odaklanarak ve mümkün olduğunca iyi çiğneyerek beslenin. Yeni çağın en büyük problemi yemeğe odaklanmadan televizyonla veya telefonla birlikte hem çok yemek hem doyduğunu anlamamak. Bundan dolayı yemek masasında her lokmanın tadını çıkarmak, sakin ve yavaş yavaş yemek, beynimizin doyduğunu anlaması için ona zaman vermek gerek.

 

6 – Yeteri kadar uyuyun

Araştırmalar günde 5  saatten az uyuyanların, 6-8 saat uyuyanlara göre %30 daha fazla kilolu olduğunu gösterir. Uykusuzluk vücutta stres yaratır ve kortizol seviyeleri yükseldiği için daha çok yemeğe, özellikle de karbonhidrata olan tutkunuzu artırır. Düzenli ve kaliteli uykunun ruhunuza, bedeninize ve kilonuza olumlu yansıyacağını unutmayın.

 

7 – Dışarıda Çok Sık Yemeyin

Dışarıda yeme sıklığınızı azaltın. Dışarda tüketilen besinlerin hem kalorice yüksek hem sağlık açısından riskli olduğunu unutmayın. Kalabalıkla yenen yemeklerde başkalarından etkilenip yüksek kalorili seçimler de yapabilirsiniz. Haftada mümkünse 2  öğünden fazla dışarıda yemeyin.

 

8 – Akşam Yemeğinden Sonra Midenizi Dinlendirin

Akşam yemeğinden sonra eğer acıkmıyorsanız vücudu dinlendirmek adına atıştırma yapmamaya, bitki çayları ya da soda gibi içeceklerle geçiştirmeye özen gösterin.

 

 Diyet Yapmadan Zayıflama Mümkün!

Bu 8 adet diyet yapmadan zayıflama yöntemi, yepyeni güzel günlerinizin başlangıç noktası olsun…

Alt bölüme soru veya görüş belirten bir yorum yapabilir veya hemen RANDEVU alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir